MELLISSA SOUS VIDE STAV
Lille Fiks sous vide stav fra Melissa som kan klarer op til 15 liter. Pumpen i staven sørger for at holde en ensartet temperatur. Staven kan varme op til 90 grader og har også en timer. Begge dele indstilles nemt fra det indbyggede LCD display i toppen.
Hvad er sous vide ?
Sous vide er en måde at tilberede fødevarer i vand. Oftest vakuumpakker man feks. sit kød. derefter indtiller man staven til den temperatur som vandbadet skal have. Kort sagt, den temperatur du indstiller staven til er også den temperatur som dit kød eller grøntsager vil blive tilberedt til. så har du feks. en bøf du gerne vil have en kernetemperatur på 56 grader på, vil vandbadet med tiden sørge for at hele din bøf bliver den temperatur. Derudover vil sejere udskæringer såsom cuvette over tid også blive mere “mørt” da tilberedningen overtid opløser sener m.m.
Det unikke ved sous vide er altså at man altid kan få nøjagtig den tilberedning som man ønsker. Med det samme resultat hver gang. Sous vide har ingen begrænsninger om det er kød, grøntsager eller desserter. Man får den mest Fantastiske Creme Brüle, da man ikke kan overtilberede massen.